Home > Producten

Producten van Rochema.

Surfacid® oppervlaktebehandeling


Warmtewisselaars staan vanwege hun constructie en de vervuilde lucht die wordt doorgevoerd bloot aan schadelijke roestvorming. Deze roestvorming en vervuiling beïnvloeden de werking van de installatie.

De warmtewisselaar moet dan ook worden beschermd tegen deze omstandigheden zodat de warmteoverdracht gelijk en de druk op peil blijft. De koelcapaciteit en het energiegebruik van de installatie blijven zo intact en de warmtewisselaar wordt tegen vroegtijdige aantasting beschermd.

Rochema heeft hiervoor een product ontwikkeld dat bestand is tegen in de lucht bevindende agressieve stoffen: Surfacid®. Door toepassing van titaandioxyde voldoet dit product aan de eis dat het zo min mogelijk invloed heeft op de warmteoverdracht (k-waarde). Tevens zijn de eigenschappen van het product zo ontwikkeld, dat het moeiteloos het uitzetten en krimpen van de lamellen kan volgen.

Door het aanbrengen van de Surfacid® oppervlaktebehandeling wordt oxidatie van de lamellen tegengegaan. Vanwege het gladde oppervlak vindt de aanhechting van vuil bovendien minder snel plaats en is de vervuiling eenvoudiger te verwijderen. De dikte van de Surfacid®-laag is ca. 4 micron. Proefondervindelijk is vastgesteld dat het rendementsverlies met betrekking tot de warmteoverdracht nihil is. Een schone en behandelde installatie heeft een lager energieverbruik en kan zelfs een rendementsverbetering opleveren tot circa 25%.

Bij nieuwe installaties kan Surfacid® direct na het ontvetten aangebracht worden. Installaties die al langer in gebruik zijn, zullen door ons eerst chemisch-technisch gereinigd moeten worden met de speciaal daarvoor door ons ontwikkelde middelen.

Vanwege de zeer goede weersvastheid en de hoge chemische bestendigheid kan een Surfacid®-behandeling voor 2 jaar gegarandeerd worden. Rochema kan deze garantie alleen verlenen op voorwaarde dat er niet door andere bedrijven werkzaamheden worden verricht aan de door ons behandelde installaties. Als uw installatie door ons is behandeld met Surfacid® bestaat de mogelijkheid om voor deze installatie een Service Overeenkomst bij ons af te sluiten.

CEPI: magnetisch antikalkapparaat


Al in 1945 ontdekt Ing. Theo Vermeiren het antikalkeffect dat een magnetisch veld heeft op substanties in het water die de hardheid ervan bepalen. Hij ontwikkelde het eerste erkende én gepatenteerde magnetisch antikalkapparaat ter wereld: CEPI.

Vandaag de dag is CEPI het enige magnetisch antikalkapparaat met meer dan een halve eeuw 'ervaring'. Intensieve research heeft inmiddels vele innovatieve toepassingen opgeleverd en ideeën voor nieuwe of vervangende toepassingen volgen elkaar in een hoog tempo op. Met behulp van de Cepi-Co parameters wordt bepaald of het zinvol is de CEPI in te zetten voor het oplossen van kalksteenproblemen. Is de conclusie van dit onderzoek negatief dan wordt CEPI niet geleverd.

Het CEPI-programma omvat inmiddels een uitgebreid programma standaardtypes met magnetische filters, geschikt voor hoeveelheden van 4 liter tot 50.000m2 per uur en voor iedere soort leiding met een diameter van 6 tot 2.500 mm. De meer dan 50 optimaal functionerende producttype worden in vrijwel ieder marktsegment succesvol ingezet bij het voorkomen of oplossen van kalkproblemen.

Milieuvriendelijkheid ten top:
- CEPI verbruikt geen energie. Apparaten die tegen kalkaanslag beschermd zijn met CEPI verbruiken veel minder energie en gaan langer mee.
- CEPI verandert niets aan de chemische samenstelling van de te behandelen vloeistoffen, is onschadelijk voor de gezondheid en maakt het gebruik van antikalkchemicaliën volledig overbodig.
- CEPI kan de meeste waterverzachters die ingezet worden om kalkaanslag tegen te gaan, vervangen. Dit geeft grote financiële voordelen en voorkomt milieuvervuiling door spoelwater.
- CEPI maakt het mogelijk de indikkingsfactor in kringloopprocessen sterk op te voeren waardoor het waterverbruik aanzienlijk verminderd wordt.

Onderhoud


Naast onze diensten levert Rochema ook een uitgebreid pakket producten die inzetbaar zijn op het gebied van preventie en onderhoud aan watersystemen en water- en luchtgekoelde airconditioning systemen.

Preventie:
- Voorkomen kalkafzetting in systemen.
- Corrosie remmers.
- Bestrijding slijm- en algenaangroei.
- Rofrost vorstbeveiliging, geïnhibiteerde, non toxic, propyleenglycol.
- Biologische behandeling van afvalwater in olie- en vetscheiders.
- Bestrijding organische vervuiling in koel- en luchtbehandelinginstallatie met ontsmettende werking.

Reinigers:
- Multi inzetbare reinigers voor algemeen onderhoud met desinfecterende werking.
- Waterbasisreinigers voor bestrijding van Oil Spils op water.
- Geconcentreerde, sterk schuimende, biologisch afbreekbare reinigers voor machinekamer en ketelhuis.
- pH neutrale reinigers.
- High-Tec reinigers voor luchtgekoelde condensors, voor- en na verwarmings- en koelbatterijen.
- Speciaal reinigers voor roestvast staal.
- Reinigers voor verzinkte- en gegalvaniseerde delen.
- Produkten voor ontkalken en ontroesten van ijzer en koper.

Corrosie bestrijding voor professionals:
- Inhibitors voor gesloten systemen.
- Roestsaneringssysteem.
- High-tech duurzame corrosiebescherming.
- Corrosiebescherming, smeermiddel, roestoplosser, reinigingsmiddel en contactspray.

Wilt u meer informatie over onze producten? Neem dan contact op met onze experts.