Home > Duurzaamheid

PronkGroep en duurzaamheid.

Bij PronkGroep nemen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid door permanent te streven naar een verlenging van de levensduur van klimaatinstallaties. Het verhogen van het rendement en verminderen van de milieubelasting door professioneel onderhoud is daarbij vanzelfsprekend.

Intern zorgen wij voor goede arbeidsomstandigheden voor onze medewerkers met een goede balans tussen werk en privé.

Case Stieltjesstraat - Bevico

Realisatie van de voorloper van de huidige luchtwaterwarmte pomp. Bevico is van initiatiefase tot en met de aftersales betrokken bij dit project.

Case Rovasta - BiemondElektro

Realisatie van 800M2 hoogwaardige Centrosolar S-Class Vision zonnepanelen.
Deze panelen hebben een productgarantie van 20 jaar en vermogens garantie van 30 jaar op het rendement van 87%. De kleurstelling van de dakbedekking waarop de zonnepanelen zijn gemonteerd zorgt voor een extra rendements verhoging.

Omdat er gekozen is voor een lichte kleur grijs (in plaats van traditioneel zwart) vind in de zomer minder warmte afgifte plaats wat het rendement positief beinvloed.

Door een betere reflectie van de lichte kleur is het rendement in de wintermaanden ook groter. Tevens zijn de panelen minder onderhevig aan het verlies van rendement door vervuiling. De totale opbrengst van dit zonnepanelen veld is ca. 156.000kWh, dat is voor Rovasta ongeveer 40% van hun energieverbruik op jaar basis.Case Patrimonium Veenendaal - Bevico

Aanbrengen mechanische vraaggestuurde collectieve ventilatie voor woningbouwvereniging Patrimonium. Hiervoor zijn drie identieke flatgebouwen uitgevoerd met een vraaggestuurd ventilatiesysteem waarbij elk flatgebouw is uitgevoerd in samenwerking met een andere bouwkundig aannemer.

Concepten voor een duurzame toekomst - PronkGroep

In samenwerking met Dutch Heating Solutions werkt PronkGroep aan een duurzaam concept voor de bestaande bouw. Dit concept is eenvoudig toepasbaar in de bestaande bouw en behaalt (afhankelijk van de gekozen verwarmingstemperatuur) een COP van 5. Door de input van PronkGroep vanuit de praktijk en de toepasbaarheid van deze systemen in de bestaande bouw maakt dat dit concept praktisch en goed doordacht is.

Wilt u meer informatie over onze duurzame oplossingen voor consument, woningbouw of bedrijfsleven? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies of afspraak.